Ska du resa iväg på semester? Såhär gör du med din hydroponiska odling?

Att odla hydroponiskt hemma är ett fantastiskt sätt att odla dina egna grönsaker och örter året runt. Men vad händer om du ska åka bort? Oroa dig inte! Med rätt förberedelser och system kan du njuta av din resa utan att behöva oroa dig för din hydroponiska odling. Här kommer några tips för att se till att din hydroponiska trädgård är i goda händer medan du är borta.

Automatiserad belysning: För att säkra att dina växter får tillräckligt med ljus även när du inte är hemma så skaffa en belysning med timer. Innan du reser iväg på semester, se till att ställa in rätt tid för belysningen baserat på dina växters behov. B-bylons belysning har en inbyggd timerfunktion som du startar på en 12h cykel.

Vattenfyllning och kontroll: Se till att vattnet inte tar slut medan du är borta. Innan du reser, fyll upp med vatten och växtnäring. Men se till att rötterna fortsatt har den luftspalt de behöver. Med vårt system fyller du upp med vatten till undre markeringen.

Njut av skörden innan och efter semestern: En bra taktik är att skörda grönsakerna och örterna några dagar före din avresa. På så sätt kan du njuta av färsk mat från din hydroponiska köksträdgård och minska risken att växterna växer upp till belysningen.

Säkra avståndet till belysningen: Flytta gärna upp din belysning ett extra steg för att undvika att dina grödor når upp till växtbelysningen innan du kommer tillbaka.

Är du borta längre, mer 2 veckor, eller du har fruktbärande grönsaker så som tomater, så bör du be någon kolla till odlingen och fylla på vatten och växtnäring så du plantorna inte riskerar att torka ut innan du hinner hem. Tyvärr är risken stor att växterna inte återhämtar sig efter en uttorkning.

Med lite förberedelser kan du njuta av din semester och medan din odling fortsätter att frodas.

Med önskningar om ett givande år 2024 för alla!

Lämna en kommentar
BACK TO TOP