"Visste ni att hydroponisk odling inte är något nytt fenomen? Det har sina rötter ända tillbaka till antiken och Babylons hängande trädgårdar som anses varit hydroponiska."

Hydroponisk odling innebär att du odlar i vatten med tillsatt växtnäring.
Fördelar med hydoponisk odling:
  • Slipp bära tung jord och använd vatten som redan finns i kranen.
  • Odla året om och sluta köpa hem örter från affären som ändå snabbt slokar.
  • Stor skörd snabbt.
  • Odla mycket på liten yta
Hydroponisk odling är en snabbt växande trend som bidrar i resan mot ett cirkulärt kök.

Odla året om. En av de mest imponerande fördelarna med hydroponisk odling är möjligheten att odla året runt, oavsett säsong eller klimat.
Perfekta odlingsförhållande. Med hydroponisk odling har du kontroll över faktorer som ljus, temperatur och fuktighet för att skapa perfekta förhållanden för dina växter. En stressfri odlingsupplevelse utan att rensa ogräs!
Effektiv odling och resursanvändning. Med denna metod använder du betydligt mindre vatten jämfört med traditionell odling, samtidigt som du ger växterna exakt rätt mängd näring de behöver vilket resulterar i snabbare tillväxt och högre skördar.
Hållbart. Förutom att skapa en vacker inomhusmiljö ger hydroponisk odling även möjlighet till en hållbar livsstil och hjälper dig ställa om mot ett cirkulärt kök. Genom att odla dina egna grönsaker minskar du ditt klimatavtryck genom att minska transportavståndet för maten du konsumerar, bidrar till minskat matsvinn och undviker förpackningsmaterialet som motsvarande produkt från butik skulle haft.

B-bylon bloggen

En guide i den underbara världen av hydroponisk odling!
Klicka in på bloggen för att finna alla inlägg.

BACK TO TOP